please wait, site is loading

Нина Найденова спечели конкурса за директор на Пловдивската опера!

Нина Найденова спечели конкурса за директор на Пловдивската опера!

Posted on: December 19, 2017 by ninanai | No Comments

Изтъкнатата режисьорка спечели състезанието в надпревара с тенора Ивайло Михайлов.

Досегашният директор на Държавна опера Пловдив Нина Найденова остава още един мандат начело на водещата културна институция. Найденова спечели конкурса, съобщиха днес от Министерството на културата. Тя се състезаваше за директорското място с тенора Ивайло Михайлов.

Нина Найденова е начело на пловдивската трупа от 2013 г. Тя е един от водещите режисьори в България. Специализира оперна режисура в Миланската La Scala. По програма на Европейския съюз „Еразмус” специализира и семиотика на киното в института IULM в Милано. През 2009 г. защитава докторска дисертация в областта на музикалната семиотика.

Завършва с магистърска степен оперна режисура в Нов Български университет. Има две специализации в областта на арт мениджмънта – „Американски театрални модели на управление“ и „Управление на културни институти“ .

Редакцията на „Plovdiv Time” поздравява г-жа Найденова с преизбирането на поста и пожелава много творчески успехи и бляскаво представяне на Операта през 2019 г., когато Пловдив ще бъде европейска столица на културата!  

 

източник: www.plovdivtime.bg